søndag 30. august 2009

Det er en strålende morgen og klokka er bare 0655, men den første i Harley familien er god og varm allerede. Vi er klare for dagens etappe fra New Mexico mot Williams i Arizona.
Mens jeg kjenner vibrasjonene mellom lårene passerer vi Blue Water, men her er det bare ørken landskap og ingen vegetasjon. I Gallup er det spilt inn Western filmer så det holder og de store stjernene har signerte foto av seg selv på veggene. Stedet heter El Rancho og er virkelig verdt et besøk.
Shoppelysten er stor og besøk hos et par butikker drevet av indianere gav visst stor omsetning idag.
Et fantastisk skue er det der vi langsomt brummer oss gjennom Petrified Forest (den forsteinede skog). Farger og formasjoner på landskapet er helt utrolige og det ligger store biter av forsteinede trestokker over store områder. Videre gjennom Painted Desert og ender opp på et museum som er virkelig verdt et besøk. Inne og ute her fins det et rikt utvalg av forsteinede stokker og avkapp som er slipt blanke og har de utroligste farger. Farger fra de mineraler og trykk som den opprinnelige skogen har fått fra den tid den var begravd og druknet i vann til den dukket opp til overflaten igjen.
Winslow i Arizona er kjent for "Man on the Corner". Bilder og shopping igjen-dette er gøy.
På veien passerer vi meteor crater hvor vi fornemmer en kraftig eksplosjon da en sto meteoritt kolliderte med kloden vår lenge før jeg ble født. Områdene vi passerer har sin historie og Two Guns og Twin Arrows flimrer forbi oss mens Harley Davidson snøfter fornøyd, for nå går det unna.
Sett amerikanske filmer og hørt om Flagstaff? Vel passert og vi er fremme i Williams og Grand Canyon.
Pizza aften ved bassenget med någå attåt :-)
Willy Herstad på tur route66usa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar